Werkzaamheden bemesting

  • Vaste mest strooien
  • Zodebemesten
  • Bouwlandbemesten
  • Kalkstrooien
 
Vast mest strooien

Vaste mest strooien

Om uw vaste mest over het land te strooien maken wij gebruik van twee Joskin Tornado 2 breed strooiers. Deze machines hebben een inhoud van 8 en 11 m3.

 
Mest laden met verreiker

Vaste mest laden

Om de breedstrooiers snel te kunnen laden gebruiken wij de JCB verreiker met een dichte bak.

 
SAM_2310.JPG

Zodebemesten

Voor het zodebemesten maken wij gebruik van een 15 m3 Roelama tank met een 7,85 meter brede Agrometer zodebemester. Deze tank heeft een 8-wielig DWM gestuurd tandem voor een zeer lage bodemdruk.

 
Evers bouwlandbemester met messeneg

Bouwlandbemesten

Voor het bouwlandbemesten gebruiken wij dezelfde 15 m3 Roelama tank met een 5 meter brede Evers bouwlandbemester. De 17 vaste tanden zorgen ervoor dat de mest in de grond wordt gebracht. Achter deze bouwlandbemester hebben wij 14 Kongskilde messeneggen gemonteerd. Deze messeneggen maken de laatste kluiten fijn en zorgen voor een vlak resultaat.

 

 

Kalk strooien

Bekalken van uw land is belangrijk om de pH op het gewenste niveau te krijgen of houden. Om te weten hoeveel kalk bemest moet worden nemen wij een grondmonster om de pH te bepalen. Onderhoudsbekalking op grasland kan het beste in het najaar worden gedaan. Een goed tijdstip voor een reparatiebekalking is wanneer het perceel wordt geploegd. Voor het uitstrooien van de kalk maken wij gebruik van een breedstrooier.

 

Foto's bemestingswerkzaamheden

Wilt u meer foto´s bekijken? Klik dan HIER om naar de Fotoalbums te gaan.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend CONTACT met ons op