Werkzaamheden grondbewerking grasland

 • Doodspuiten
 • Walfrezen
 • Frezen
 • Ploegen met vorenpakker
 • Kilveren
 • Leveren en leggen van kopakkerbuizen
 • Cultiveren
 • Bouwland bemesten
 • Rotorzaaien
 • Leveringen van alle soorten zaden
 • TIP!! Buget graslandvernieuwingprogramma's
 • Greppelfrezen
 • Volledige onkruidbestrijding

 

 
Challanger Spra-Coupé

Doodspuiten grasland

Een bespuiting met Round-Up Max is de goedkoopste en meest effectieve bewerking. Ons advies is om de oude graszode voor het scheuren dood te spuiten. Op deze manier worden alle onkruiden bestreden en kan met een schoon zaaibed worden begonnen.

Wij spuiten met een zelfrijdende Challanger Spra-Coupé met een tankinhoud van 1500 liter en een spuitboom van 30 meter breed. Met een volle tank weegt de Challanger ±6 ton. Om precies en effiëcient te kunnen spuiten is deze machine uitgerust met een GPS stuurhulp.

 
Bos walkantfrees

Walfrezen

Wanneer nodig kunnen de slootkanten snel en eenvoudig verlaagd worden met een walkantfrees. Wij gebruiken een Bos walkantenfrees.

 
Kverneland GS285 hakfrees

Frezen

Voor het frezen maken wij gebruik van een Kverneland GS 285 hakfrees. Deze frees is voorzien van een hoge en lage giering en een pakkerwals. In de hoge giering draait de frees sneller waardoor een rijsnelheid van ±5 km per uur kan worden gehaald. De pakkerwals zorgt voor een egaal en vlak resultaat.

 
Kverneland LB 100-300 met Packomat vorenpakker

Ploegen met vorenpakker

Ploegen doen wij met een Kverneland LB 100-300 4-scharige wentelploeg met Packomat vorenpakker. Deze combinatie van ploeg en vorenpakker is zowel efficiënt als milieuvriendelijk, omdat het de voordelen van de ploeg en de vorenpakker uitstekend combineert. Doordat de vorenpakker de grond egaal en fijn achter laat, kan er aanzienlijk bespaard worden op het egaliseren.

 
Kilveren met T7050

Kilveren

Wij kilveren met een De Blaauw KB 3.500 kilverbak. Deze kilverbak heeft met ingeklapte vleugels een werkbreedte van 3 meter. Wanneer de vleugels uitgeklapt zijn heeft deze kilverbak een werkbreedte van 5 meter. In combinatie met onze 240pk sterke New Holland, kan veel grond in korte tijd worden verzet.

Wanneer veel grond in een perceel verzet moet worden, maken wij gebruik van een extra dozerbak of kilverbak om het werk vlot te laten verlopen.

 
Kopakkerbuizen

Leveren kopakkerbuizen

Doordat wij kopakkerbuizen in grote hoeveelheid tegelijk inkopen, kunnen wij deze leveren tegen een zeer scherpe prijs. De buizen hebben een diameter van 100 mm, zijn 1,8 mm dik en hebben een lengte van 5,50 meter.

 
Buizen ingraven met Hanix mini kraan

Leggen van kopakkerbuis

Het leggen van de kopakkerbuis kan op verschillende manieren. Het hangt van de omstandigheden en de grondsoort af welke manier wordt gebruikt. Meestal leggen wij de kopakkerbuis met de mini kraan, maar wanneer het kan ook met de buizentrekker. U kunt de buizen ook bij ons ophalen en ze zelf te leggen.

 
Evers vaste tand/triltand cultivator

Cultiveren

De bovengrond is na het kilveren flink vast gereden. Om deze goed los te maken en om een goed zaaibed te creëren, maken wij gebruik van een speciale combinatie van een vaste tand met triltand cultivator. De 11 vaste tanden van onze Evers cultivator maken de bovengrond goed los. De dubbele rij triltanden verkruimelen de laatste kluiten om een goed zaaibed achter te laten. Een goed zaaibed is immers van groot belang voor het kiemen en opkomen van het gras.

 
Evers bouwlandbemester met Kongskilde messeneg

Bouwlandbemesten

Wanneer drijfmest op het pas gekilverde land gebracht moet worden, gebruiken wij hiervoor onze 10 m3 BSA tank met een 5 meter brede Evers bouwlandbemester. De 17 vaste tanden zorgen ervoor dat de grond goed losgemaakt en de mest in de grond gebracht wordt. Achter deze bouwlandbemester hebben wij een Kongskilde messeneggen gemonteerd. Deze messeneggen maken de laatste kluiten fijn en zorgen ervoor dat het land zaaiklaar ligt. Wanneer de bouwlandbemester gebruikt wordt, is het niet meer nodig met de cultivator de grond los te maken.

 
Kverneland rotorzaaicombinatie met VSS Agro bandenpakker

Rotor inzaaien

Voor het inzaaien maken wij gebruik van een Kverneland NG 14 rotorkopeg in combinatie met een Kverneland Accord Pneumatic DF 1 schijvenzaaimachine. Deze 3 meter brede rotorzaaicombinatie heeft vanwege de fronttank een ideale gewichtsverdeling. Om de grond over de hele werkbreedte van de machine egaal aan te drukken, maken wij gebruik van een VSS-Agro bandenpakker in de fronthef. Op deze manier wordt een nog egaler zaaibed gecreërd. De schijven van de zaaimachine zorgen ervoor dat onder alle omstandigheden het zaad op de juiste plaats terecht komt.

 

Levering van alle soorten zaden

Wij kunnen gras- en klaverzaden uit voorraad en voor een scherpe prijs leveren. In ons leveringsprogramma zitten standaard de meest voorkomende graszaadmengsels. Onze vertegenwoordiger is altijd bereid u te woord te staan en antwoord te geven op uw vragen. Op verzoek is het natuurlijk ook mogelijk om andere gras-, graan- of klaver mengsels te leveren.

 

Buget graslandvernieuwingprogramma's

Om kosten te besparen kunnen wij diverse 'Buget' graslandvernieuwingprogramma's aanbieden. Dit houdt in dat wij met minder bewerkingen uw land van een nieuwe zode kunnen voorzien. INFORMEER geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 
Ridder TK650 Greppelfrees

Greppelfrezen

Voor het frezen van de greppels gebruiken wij een Ridder TK 650 greppelfrees. Deze greppelfrees kan zowel gebruikt worden voor het aanleggen van nieuwe greppels, als voor het opschonen van bestaande greppels.

 
Challanger Spra-Coupé

Onkruidbestrijding

Om de onkruiden in uw grasland te bestrijden spuiten wij met behulp van het advies van onze teeltbegeleider. Onze teeltbegeleider beoordeeld hoeveel en welke onkruiden in een perceel staan. Op basis hiervan wordt de keuze en dosering van de middelen bepaald.

Wij spuiten met een zelfrijdende Challanger Spra-Coupé met een tankinhoud van 1500 liter en een spuitboom van 30 meter breed. Met een volle tank weegt de Challanger ±6 ton. Om precies te kunnen spuiten is deze machine uitgerust met een GPS stuurhulp.

 

Foto's grondbewerking

Wilt u meer foto´s bekijken? Klik dan HIER om naar de Fotoalbums te gaan.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend CONTACT met ons op.