Werkzaamheden grondbewerking maisland

  • Doodspuiten
  • Walfrezen
  • Frezen
  • Bouwland bemesten
  • Ploegen met vorenpakker
  • Rotoren
  • Greppelfrezen
  • Volledige onkruidbestrijding
  • Groenbemesterzaaien
  • Levering van alle soorten groenbemesterzaden
 
Challanger Spra-Coupé

Doodspuiten

Een bewerking met Round-Up Max is de goedkoopste en meest effectieve bespuiting. Ons advies is om in het voorjaar het maïsland dood te spuiten. Op deze manier worden alle onkruiden bestreden en kan met een schoon zaaibed aan het nieuwe seizoen worden begonnen. Het voordeel van deze voorjaarsbespuiting is dat de onkruidbestrijding met minder en goedkoper middel kan gebeuren.

Wij spuiten met een zelfrijdende Challanger Spra-Coupé met een tankinhoud van 1500 liter en een spuitboom van 30 meter breed. Met een volle tank weegt de Challanger ±6 ton. Om precies te kunnen spuiten is deze machine uitgerust met een GPS stuurhulp.

 
Bos walkantfrees

Walfrezen

Op veel maïspercelen ligt het slootvuil nog op de slootkant. Met een Bos walkantfrees wordt dit snel en eenvoudig over het land verdeeld. Deze bewerking kan vroeg in het voorjaar plaats vinden en het slootvuil wordt door latere bewerkingen ondergewerkt.

 
Kverneland GS 285 hakfrees

Frezen

Voor het frezen maken wij gebruik van een Kverneland GS 285 hakfrees. Deze frees is voorzien van een hoge en lage giering en een pakkerwals. In de hoge giering draait de frees sneller waardoor een rijsnelheid van ±5 km per uur kan worden gehaald. De pakkerwals zorgt voor een egaal en vlak resultaat.

 
Evers bouwlandbemester met messeneg

Bouwland bemesten

Voor het bouwlandbemesten gebruiken wij een 10 m3 BSA tank met een 5 meter brede Evers bouwlandbemester. De 17 vaste tanden zorgen ervoor dat de mest in de losgemaakte grond wordt gebracht. Achter deze bouwlandbemester hebben wij een Kongskilde messeneggen gemonteerd. Deze messeneggen maken de laatste kluiten fijn en zorgen ervoor dat een vlak resultaat achter blijft.

 
Kverneland LB 100-300 met Packomat vorenpakker.

Ploegen met vorenpakker

Ploegen doen wij met een Kverneland LB 100-300 4-scharige wentelploeg met Packomat vorenpakker. Deze combinatie van ploeg en vorenpakker is zowel efficiënt als milieuvriendelijk, omdat het de voordelen van de ploeg en de vorenpakker uitstekend combineert. Het onkruid wordt mechanisch bestreden, het aantal werkgangen verminderd en er ontstaat direct een goed zaaibed.

 
Niemeyer rotorkopeg

Rotoren

Wanneer het maïsland geploegd is (met vorenpakker) moeten de kopeinden en de ploegvoren zaaiklaar worden gemaakt. Hiervoor gebruiken wij een trekker op dubbellucht met een 3 meter brede Niemeyer rotorkopeg.

 
Ridder TK650 Greppelfrees

Greppelfrezen

Voor het frezen van de greppels gebruiken wij een Ridder TK 650 greppelfrees. Deze greppelfrees kan zowel gebruikt worden voor het aanleggen van nieuwe greppels, als voor het opschonen van bestaande greppels.

 
Challanger Spra-Coupé

Onkruid bestrijding

Om de onkruiden in de maïs te bestrijden spuiten wij met behulp van het advies van onze teeltbegeleider. Onze teeltbegeleider beoordeeld hoeveel en welke onkruiden er tussen de maïsplanten staan. Op basis hiervan wordt de keuze en dosering van de middelen bepaald. Het kan dus voorkomen dat wanneer weinig onkruid in de maïs staat, gespoten kan worden met een goedkoper middel en/of een lichtere dosering. Dit kan dus kostenbesparend werken.

Wij spuiten met een zelfrijdende Challanger Spra-Coupé met een tankinhoud van 1500 liter en een spuitboom van 30 meter breed. Met een volle tank weegt de Challanger ±6 ton. Om precies te kunnen spuiten is deze machine uitgerust met een GPS stuurhulp.

 
Groenbemester zaaicombinatie

Groenbemesterzaaien

Wanneer de maïs geoogst is, is het weer tijd om de groenbemester te zaaien. Wij maken hierbij gebruik van een efficiënte 3-in-1 machine. Dit is een combinatie van een vaste tand cultivator met dubbele rij triltanden, verkruimelrollen en een zaaiunit. Doormiddel van deze machine wordt het land en stoppel losgetrokken, het zaad gezaaid en ondergewerkt. En dit alles in 1 werkgang! Wij werken hierbij met scherpe hectare tarieven inclusief groenbemesterzaad naar keuze. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 
Groenbemester cultivator

De 11 tanden van de Evers vaste tand cultivator trekken de maïsstoppel en de grond goed los. De daaropvorlgende verkruimelrol zorgt ervoor dat eventuele oneffenheden geëgaliseerd worden. Na de eerste verkruimelrol wordt het groenbemesterzaad verdeeld. Ten slotte zorgen de dubble rij triltanden ervoor dat het zaad wordt ingewerkt en aangedrukt door de laatste verkruimelrol. De fronttank en zaaiunit zijn afkomstig van onze Kverneland zaaimachine en zorgt voor een goede verdeling van alle groenbemesterzaden. In de fronttank kunnen wij ±750 kg zaad meenemen. Wanneer door de maïsoogst diepe sporen zijn onstaan kunnen wij met de cultivator de sporen herstellen zonder te zaaien.

 

Levering van groenbemesterzaden

Wij kunnen groenbemesterzaden uit voorraad en voor een scherpe prijs leveren. In ons leveringsprogramma zitten standaard de meest voorkomende groenbemesterzaden zoals Snijrogge, Italiaans Raaigras, en Bladkool. Op verzoek is het natuurlijk ook mogelijk om andere groenbemesterzaden te leveren.

 

Foto's grondbewerking

Wilt u meer foto´s bekijken? Klik dan HIER om naar de Fotoalbums te gaan.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend CONTACT met ons op.